Reviews

Mariken

☆☆☆☆☆

Maxime is een instructrice die oog heeft voor het geheel, voor  alle facetten van een combinatie. Naast de fysieke componenten, houdt ze ook rekening met de mentale en emotionele aspecten die je tegen kunt komen in het trainen van je paard. Waardoor je als ruiter, paard en combinatie je gezien voelt en in je waarde wordt gelaten. Je voelt je op je gemak bij Maxime. Dit resulteert in een veilige plek om te leren en te groeien. Je kunt altijd terug vallen op het expertise van Maxime. Ze is een fijne, eerlijke en geduldige instructrice die het beste met jou en je paard voor heeft!

Joelle & Mec

☆☆☆☆☆

"Van manegeruiter naar op gevoel paardrijden"Al vanaf dat ik 5 jaar ben, heb ik altijd een passie voor paarden en dus ging ik al snel op de manege paardrijden. Ik leerde hier rijden op de automatische piloot; links, rechts, aandrijven en aan de teugels trekken. Kortom, ik was erg onervaren en onwetend kwam ik later achter. Ik begon te merken dat ik verlangde naar meer connectie/gevoel met het paard en ook de "waarom" achter de handelingen. Via via kwam ik terecht bij Maxime en haar paarden en ik was meteen verkocht. Maxime geeft mij een onwijs fijn gevoel met lessen. Je leert hoe je moet paardrijden op gevoel, hoe je naar een paard kan luisteren en hoe een nageeflijk paard onder je hoort te voelen. Daarbij is Maxime altijd erg duidelijk in haar taal en zijn haar paarden stuk voor stuk goede leermeesters. Je krijgt echt een spiegel voorgehouden! Buiten de goede training, is Maxime zelf ook geweldig met en voor haar paarden. Paardenwelzijn staat hier echt voorop en dat is te zien!Sinds ik les bij Maxime, en dat is ondertussen al een hele tijd, heb ik geleerd hoe je middels respect en eerlijkheid voor het paard, en vooral plezier voor mens&paard, zoveel verder komt. Ik heb zoveel meer energie en uitdaging binnen het rijden gekregen en stap elke keer weer op en af met een grote voldane glimlach op mijn gezicht.Bedankt Maxime voor alle fijne tips&tricks en dat je op mijn pad bent gekomen!

Femke & Don Vida 

☆☆☆☆

Maxime is niet alleen m'n instructrice, maar ook een zeer gewaardeerd collega! Ze helpt mij verder ontwikkelen in mijn rijden en zeker ook om m'n eigen blinde vlekken zichtbaar te maken.Ze geeft in haar lessen niet alleen instructie, maar ook legt ze alles duidelijk uit.Tevens heeft ze veel kennis over de biomechanica, hierdoor is ze goed instaat om jou en je paard te helpen om de optimale  balans en lichaamshouding te vinden.Verder is ze gewoon héél aardig.

Mariska & Sarko

☆☆☆☆☆

Hoi, ik ben Mariska en les sinds een jaar of 5 bij Maxime met mijn grote vriend Sarko. Sarko is een 23 jarige ruin( Majesteit X Waterman) en ik heb hem nu 10 jaar. In de begin periode heeft Sarko allerlei blessures gehad die allemaal gerelateerd waren aan zijn CTO, scheef bekken en meerdere blokkades op zijn rug. Samen met de osteopaat en Karin Leibbrandt heb ik hem uiteindelijk weer op de rit gekregen. Voor mij was het al snel duidelijk dat de meeste van zijn problemen voort kwamen uit het rij technische gedeelte. Karin heeft mij geleerd om meer naar het paard te kijken en daarop te anticiperen op wat hij nodig heeft ipv wat ik wil bereiken.

 

Toen Karin stopte met op locatie les geven heeft zij mij Maxime aangeraden. Zij was opgeleid door Karin als revalidatie trainer, dus precies wat Sarko en ik nodig hadden. De overgang liep daardoor erg soepel. Maxime legt veel uit en ook indien nodig op verschillende manieren zodat het duidelijk en soms beeldend wordt. Ze kijkt naar Sarko en overlegt met mij wat de beste insteek vd les gaat worden. Iedere keer kom ik na de les met een voldaan gevoel van mijn paard af, soms een stapje verder in de training en soms ook gewoon een bevestiging van waar ik op dat moment mee bezig ben.

 

Verder rij ik Sarko ook af en toe met neckrope en daar wil en kan Maxime me ook bij helpen. Rechtrichten is met neckrope voor ons best lastig maar samen komen we daar dan ook uit. Voor mij is het belangrijk dat ik Sarko met zijn, toch niet zo flexibele lichaam, zo soepel mogelijk te houden. Zeker nu hij steeds ouder wordt. Met veel afwisseling in zijn beweging en voornamelijk ook lol met elkaar te hebben hoop ik dat hij nog vele jaren met mij kan genieten.

Suus & Undigo 

☆☆☆☆☆

In 2017 ging ik met Heca naar Equicare plus. Hij had lichamelijke issues en ik was blij dat de eerste studenten van de opleiding hem wilden bekijken, onder toeziend oog van Karin Leibbrandt. Maxime gaf hem een duidelijke beoordeling en ik leerde die dag veel over mijn toenmalige ruin. Het was wel bijzonder haar zo ver weg te ontmoeten want ze woont een dorp verderop.Maxime gaf ook les en training dus een tijdje later kwam ze bij ons. Hoe pittig Heca ook kon zijn onze nieuwe juf verrichtte wonderen samen met de fysio en osteopaat. Heca verhuisde naar Duitsland en ik was blij dat de leegte die hij achterliet, onverwacht snel, werd opgevuld door mijn droompaard Ungido. Ik kende hem toen 8 jaar. Gi was van een kennis in Portugal en werd getraind volgens de klassieke Portugese dressuur.Later bleek hij naar Nederland verkocht en uiteindelijk bepaalde het lot dat hij bij mij kwam. Ik dacht een brave jonge opa van 18 jaar te krijgen, maar niets was minder waar. Hij gedroeg zich als een gefrustreerde jonge god maar helaas wel met meerdere blessures. Mentaal en fysiek was hij erg uit balans en als je niet uitkeek dan greep hij je. Ik wist precies wie hem kon helpen. Door de pijn, die hij leed, wilde hij niet behandeld worden dus we moesten voorzichtig beginnen. Chiropractie, cranio sacraal therapie en osteopathie volgden. De vrijheid en vriendjes, die hij nooit eerder had gehad deden hem ook goed. En op een gegeven moment konden we met de training beginnen. Wat was ik blij dat Maxime de revalidatie training op zich wilde nemen! Pijnvrij, meer in balans en het liefst natuurlijk blessure vrij was het doel maar hij was behoorlijk ver heen. Maxime kwam een paar keer per week trainen en ziender ogen verbeterde hij. Ze was niet onder de indruk van zijn grappen en gefascineerd keek ik naar haar geduldige professionele werk. Niet volgens 1 specifieke methode, nee Maxime paste zoveel interessante dingen tijdens de training toe, op maat gemaakt en uitgevoerd, precies wat hij nodig had! Haar schat aan kennis over voeding is ook ongekend en heeft Gi zeker geholpen! Op een bepaald moment konden we beginnen met rijden. Zadel op maar de spanning kwam weer terug. Gi bleef ongevraagd cadeautjes geven ( o.a. Spaanse pas) maar ook op zijn rug bleef Maxime geduldig, positief en oplossingsgericht. Dus alles werd stap voor stap weer rustig verder opgebouwd. Werkend vanaf de grond, toen met mij erop. Eerst zonder, vervolgens met hulpen en uiteindelijk los rijden. Het lukte, mijn droom kwam uit! Zo braaf en gehoorzaam zoals ik hem die 10 jaar daarvoor voor het eerst in Portugal reed.We hopen nog veel van je te mogen leren Max! 

Marsha & Diablo

☆☆☆☆☆

Sinds een half jaar les ik regelmatig bij Maxime op aanraden van de eigenaar van mijn bijrijpaard. Door Maxime heb ik de 4DimensionDressage methode leren doorgronden. Het is volgens mij niet alleen deze manier die Maxime in haar lessen opneemt. Ik waardeer haar kennis en ervaring en haar mooie manier van lesgeven. Ik verzamel al mijn vragen en die komen allemaal aanbod tijdens de les. Ze ziet direct wat ik bedoel en geeft dan aanwijzingen hoe ik mijn paard kan helpen beter worden. Wij zijn vooral bezig met balans en rust creëren. Daarbij is Maxime rustig, geduldig en ze weet ons steeds weer te verassen met een leuke oefening of juist door een oefening helemaal in stukjes te breken en nul af op te bouwen. Daar kan ik dan weer een tijdje mee voort tot de volgende vragen weer opkomen. Ik raad Maxime aan bij iedereen die op zoek is naar een instructeur die kijkt naar wat het paard nodig heeft en daar de ruiter bij helpt met goede oefeningen. Op een schaal van 0 tot 10 waarbij 10 het beste is geeft ik Maxime een 9 voor de wijze waarop ze lesgeeft, voor haar kennis van paard en ruiter.

Wendy & Rinske

☆☆☆☆

Toen ik weer mocht opbouwen na een peesblessure kwam ik in contact met Maxime. Maxime heeft een rustige en vriendelijke benadering naar het paard. Zij keek goed mee naar wat op dat moment paste bij mijn paard. Wat ik vooral fijn vind is dat ze rustige en duidelijke uitleg geeft bij een nieuwe oefening. Maxime neemt er de tijd voor en bouwt deze zo nodig op in stukjes. Maxime heeft ook goed oog voor hoe je paard zich beweegt, wat voor mij heel belangrijk is vooral na een blessure. Ik heb inmiddels een 2e (jong) paard en kijk er naar uit om ook met haar les te nemen van Maxime. 

Contact

Heb je vragen? Of wil je een vrijblijvende belafspraak inplannen?
Stuur mij een e-mail of een bericht op whatsapp, dan neem ik zsm contact met je op.